Creamy

Creamy, Olej MORINGA nierafinowany, 30g

Creamy

Creamy, Olej MORINGA nierafinowany, 30g

  • Symbol towaru: CRE001
  • Dostępność: Wysyłka w 24h
77,90zł
Ilość sztuk:

OPIS:
Olej Moringa to niezwykły olej o silnych właściwościach odżywczych, regenerujących. Sprowadzony przez założycielkę marki Creamy prosto z jej rodzinnego Haiti! Creamy jest jedyną polską marką posiadającą ten rzadki, niezwykły surowiec. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury. Działanie przeciwzapalne, regenerujące, odżywcze.

Olej Moringa z Haiti tłoczony jest z nasion „drzewa życia”, niezwykle bogaty w składniki odżywcze. Przez miejscowych olej traktowany jest jako panaceum na wszelakie dolegliwości. Zawiera dużą ilość kwasu oleinowego (ok 70% całkowitej masy tłuszczów). W porównaniu do innych olejów roślinnych o dużej zawartości kwasu oleinowego (np. oliwa z oliwek, słonecznikowy, z krokosza barwierskiego) ma niższą liczbę kwasową i jodową – co świadczy o dużej stabilności i odporności na utlenianie. Olej zawiera również we frakcji niezmydlalnej duże ilości steroli roślinnych (beta-sitosterol, stigmasterol) – co wpływa na odżywienie skóry.

Działa głęboko nawilżająco, odżywczo, oczyszcza pory, rozświetla cerę, poprawia jej koloryt. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo. Normalizuje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków. Koi i przyspiesza gojenie skóry uszkodzonej, podrażnionej promieniowaniem UV, czynnikami atmosferycznymi (słońce, mróz), po zranieniach, po ukąszeniach owadów. Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie – łagodzi objawy stanów zapalnych, ugryzień owadów. Dzięki dużej zawartości kwasu oleinowego – wspomaga transport transepidermalny, wzmacnia barierę ochronną skóry. Ciekawostka – sproszkowane nasiona moringa dodane do wody, służą do oczyszczania z zanieczyszczeń bakteryjnych i wirusowych – niszczą nawet szczep bakterii eschericha coli.

PRZEZNACZENIE:
dla skóry suchej, wrażliwej – nawilża i koi podrażnienia,
dla skóry trądzikowej i tłustej – zmniejsza wykwity trądzikowe,
dla skóry podrażnionej – łagodzi podrażnienia i stany zapalne, przyspiesza gojenie skóry,
dla skóry dojrzałej, z oznakami starzenia – likwiduje zmarszczki, bruzdy, poszarzenie skóry,
do włosów – suchych, trudno rozczesujących się,
do masażu

SPOSÓB UŻYCIA:
W kosmetykach do twarzy dobrze jest łączyć go z innymi lżejszymi olejami np. migdałowym, z nasion malin, porzeczkowym, winogronowym. Nakładając olej moringa na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną i gładką.

SKŁADNIKI / INCI:
Moringa Oleifera Seed Oil

  • Rodzaj Skóry: Sucha, Tłusta, Wrażliwa, Z niedoskonałościami
  • Działanie: Przeciwstarzeniowe, Rozjaśniające, Nawilżające, Odżywcze, Przeciwzmarszczkowe, Regenerujące, Przeciwzapalne
  • Informacje: Produkt naturalny, Produkt nie testowany na zwierzętach, Produkt wegański

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.
E-mail:
Telefon:
Pytanie: